• De telefoon en de regels van zijn gebruik
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Model:
m-504
Merk:
Bakr Abu Zayd
5,14 1,09
Excl. BTW: €1,00

Je bespaart €4,05

Nog geen review Geef beoordeling

Delen

De godsdienstige regels in verband met de telefoon werden gehaald uit de rechtspraak over wat gepast is bij het bezoek, bij een vraag om toestemming, bij het nemen van het woord en de conversatie met de anderen, rekening houdend met de tijd, de plaats, hun verhouding of het soort gesprek.
 
Dit alles is welbekend of heeft dit statuut in de teksten van de zuivere Wet (shari'a). Alle regels behoren ook tot het register van de verdiensten en van de gunsten waartoe de Islam oproept, om zo het leven van de moslim te bouwen op verdienste en eer, en ook op een voornaam en nobel gedrag. Bovendien zijn al deze regels gebaseerd op beminnelijkheid, zachtheid en het feit de Profeet (vrede en zegeningen zij met hem) als voorbeeld te nemen in deze gezegende en verheven shari'a.
 
De Profeet (vrede en zegeningen zij met hem) heeft gezegd: "Zeker, beminnelijkheid bevindt zich niet in een zaak zonder deze daardoor mooier te maken, en wordt niet uit een zaak weggenomen zonder deze daardoor lelijker te maken". Hij heeft ook gezegd: "Als beminnelijkheid van iemand weggenomen wordt, wordt al het goede van hem weggenomen".
 
Uitgeverij:
Auteur:
Taal: Nederlands
Uitvoering: Paperback
Pagina's: 56

 

Geef beoordeling